Стаття «Стратегія генетичного поліпшення зернових злаків з метою забезпечення продовольчої безпеки, лікувально-профілактичного харчування та потреб переробної промисловості»

У журналі "Вісник НАН України" (№ 3, 2017, с. 54-64) опублікована розгорнута стаття директора Інституту академіка НАН України Героя України В.В.Моргуна та д-ра біол.наук О.І.Рибалки «Стратегія генетичного поліпшення зернових злаків з метою забезпечення продовольчої безпеки,  лікувально-профілактичного харчування та потреб переробної промисловості», в якій викладено результати вивчення і впровадження в програми селекційно-генетичних досліджень нових генів і генетичних систем, що впливають на біохімічні, харчові і технологічні властивості зерна пшениці,тритикале і ячменю з метою створення сортів цих культур продовольчого та спеціального технологічного використання зерна.

Україна є провідною країною на світовому ринку зерна з потенціалом експорту, що перевищує 40 млн тонн. Як один із лідерів світового зернового експорту наша держава відіграватиме планетарно значущу роль у забезпеченні їжею і зерновою сировиною постійно зростаючого населення Землі (читати більше ...)

Ознайомитись з повним текстом статті можна за посиланням

Текст статті розміщено також на сайті НАН України
Comments