Зміст №1

ФИЗИОЛОГИЯ И БИОХИМИЯ КУЛЬТ. РАСТЕНИЙ. 2012. Т. 44. № 1

СОДЕРЖАНИЕ

Рыбалка А.И., Моргун Б.В., Починок В.М. Современные исследования качества зерна пшеницы в мире: генетика, биотехнология и пищевая ценность запасных белков . . . 3

Коць С.Я. Использование современных методов генетической инженерии для получения эффективных штаммов клубеньковых бактерий . . . 23

Сакало В.Д., Тищенко Е.Н., Курчий В.М. Влияние водного дефицита на функционирование ферментов углеводного метаболизма в листьях сои . . . 41

Ромашко С.Н., Молчан О.В., Юрин В.М. Влияние синтетических фитогормонов на содержание фенольных соединений и начальных компонентов биосинтеза индольных алкалоидов в каллюсной культуре Catharanthus roseus . . . 50

Прядкина Г.А. Изменение донорно-акцепторного баланса и деэпоксидация пигментов виолаксантинового цикла флагового листа озимой пшеницы . . . 58

Кияк С.В., Феденко В.С., Стружко В.С. Спектральные характеристики глютена из зерна кукурузы . . . 64

Дьяченко Л.Ф., Алексеева Т.Г., Тоцкий В.Н., Топтиков В.А. Электрофоретические спектры некоторых оксидоредуктаз и эстераз в гаплоидных и диплоидных тканях Ginkgo biloba L. . . . 69

Маковейчук Т.И., Антонюк В.П., Фролов Н.И., Курчий Б.А. Влияние фунгицида амистар-экстра и салициловой кислоты на содержание абсцизовой кислоты в листьях озимой пшеницы, пораженных мучнистой росой . . . 78

Правила для авторов . . . 84

ЗМIСТ

Рибалка О.І. Моргун Б.В., Починок В.М. Сучасні дослідження якості зерна пшениці у світі: генетика, біотехнологія та харчова цінність запасних білків . . . 3

Коць С.Я. Використання сучасних методів генетичної інженерії для отримання ефективних штамів бульбочкових бактерій . . . 23

Сакало В.Д., Тищенко О.М., Курчій В.М. Вплив водного дефіциту на функціонування ферментів вуглеводного метаболізму в листках сої . . . 41

Ромашко С.М., Молчан О.В., Юрін В.М. Вплив синтетичних фітогормонів на вміст фенольних сполук і початкових компонентів біосинтезу індольних алкалоїдів у калюсній культурі Catharanthus roseus . . . 50

Прядкіна Г.О. Зміна донорно-акцепторного балансу та деепоксидація пігментів віолаксантинового циклу прапорцевого листка озимої пшениці . . . 58

Кияк С.В., Феденко В.С., Стружко В.С. Спектральні характеристики глютену із зерна кукурудзи . . . 64

Дьяченко Л.Ф., Алєксєєва Т.Г., Тоцький В.М., Топтіков В.А. Електрофоретичні спектри деяких оксидоредуктаз та естераз у гаплоїдних і диплоїдних тканинах Ginkgo biloba L. . . . 69

Маковейчук Т.І., Антонюк В.П., Фролов М.І., Курчій Б.О. Вплив фунгіциду амістар-екстра і саліцилової кислоти на вміст абсцизової кислоти в листках озимої пшениці, уражених борошнистою росою . . . 78

Правила для авторів . . . 84

CONTENTS

Rybalka A.I., Morgun B.V., Pochinok V.M. Recent research of wheat grain quality in the world: genetics, biotechnology and nutrition value of storage proteins . . . 3

Kots S.Ya. Using of the modern methods of genetic engineering to obtain the effective strains of nodule bacteria . . . 23

Sakalo V.D., Tischenko E.N., Kurchii V.M. Effect of water deficit on the functioning of carbohydrate metabolism enzymes in the soybean leaves . . . 41

Romashko S.N., Molchan O.V., Yurin V.M. The effect of cynthetic phytohormones on phenolic content and indole alkaloids biosynthesis initial components in callus culture of Catharanthus roseus . . . 50

Priadkina G.A. An alteration of source-sink balance and a deepoxidation state of xanthophyll cycle in winter wheat flag leaves . . . 58

Kijak S.V., Fedenko V.S., Struzhko V.S. Spectral characteristics of gluten from maize seeds  . . . 64

Diachenko L.F., Alyeksyeyeva T.G., Totsky V.M., Toptikov V.A. The electrophoretical spectra of some oxidoreductases and esterases in haploid and diploid tissues of Ginkgo biloba L. . . . 69

Makoveychuk T.I., Antoniuk V.P., Frolov N.I., Kurchii B.A. Effect of fungicide amistar-extra and salicylic acid on the content of abscisic acid in the leaves of winter wheat contaminated by powdery mildew . . . 78

Regulations for the authors . . . 84